This is what the company BioGrim is based on. Every member participates in the creation and functioning. It is very important for us because it allows us to strengthen family bonds and create the same atmosphere between us and our customers. The whole family is applies that the company could produce, so unique on the Polish market, the natural apple juices, and thus enjoy the tastes of our customers. The most important issue for us is that customers purchasing our products, derive pleasure from drinking them.
The process of creating high-quality juice "JUICY NATURE", begins with a fruit farm of Irena and Grzegorz Maryniowski located in the village Wojciechów, which is fundamental to the creation of the company BioGrim in 2010. We have been awarded both on the local and regional level. Our natural apple juice "Juicy Nature" won the first prize in the "Our Culinary Heritage - Tastes of the Regions", which took place on 15 July 2012 in Janowiec under the auspices of the Office of the Marshal of Lublin and the Polish Chamber of Regional and Local . Another award we have received on 16 June 2013 in the competition for the best local taste in the category culinary in the competition "The Holyday of Local Product" organized by the LGD " Fruit Trail " in Opole Lubelskie and this was for our apple and beetroot juice.
Another success of our family business BioGrim was taking part in the next edition of "Our Culinary Heritage - Tastes of the Regions", which this time took place on 14 July 2013 in Zamość. Our apple and beetroot juice has been recognized by the jury for its wonderful, unique taste and numerous health benefits.
Extremely nice, although quite unexpected was also nomination of our natural apple juice to the "Pearl 2013" competition, the final of which will be held during the fair in Poznan 2013. It's a great honor and a time to mobilize to face new challenges.
The orchard and gardening farm of Maryniowski family is located in the hilly zone near the Vistula river, the quarries in Kaliszany and the Sanctuary Church of. St. Thomas the Apostle and Stanislaus Bishop and Martyr in Piotrawin, just 6 km from the river. Calcareous soil substrate on which the apple trees grow causes that the fruits in this region have a wonderful flavor and unique color. The specific microclimate causes that periods of heavy rain interspersed with periods of prolonged drought. The roots of trees reaching up to two meters, pick up water from the deeper layers of the soil which is rich in macro and micronutrients. Rainwater is also clear from the air pollution because of the natural filtration through layers of stone.
We invite you to try our products and score them on our website . The same we would like to thank you for trusting!
Grzegorz Maryniowski with family.
Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz zgodę na ich użycie.
I. Czym są pliki cookie? Cookie (ciasteczko) to mały plik tekstowy, który witryna internetowa zapisuje na urządzeniu użytkownika podczas jej przeglądania. W pliku cookie przechowywane mogą być informacje o przeglądarce użytkownika, mogą także być zapisane inne informacje ułatwiające użytkownikowi korzystanie z zasobów witryny internetowej.
II. W jaki sposób biogrim.pl wykorzystuje cookie? Podczas przeglądania witryny biogrim.pl używamy cookie w celu zapewnienia użytkownikowi szybszego i spersonalizowanego dostępu do zasobów witryny internetowej np. zapisując informacje o sesji i logowaniu. W pliku cookie zapisujemy także informacje o użytkowniku, jego preferencjach i ustawieniach witryny internetowej.
III. Pliki popularnie zwane "ciasteczkami" nie umożliwiają w żadnym stopniu identyfikacji osoby, która odwiedza dany serwis internetowy. Zgodnie z art. 173 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. Nr 171, poz. 1800) istnieje możliwość zapisu plików tekstowych na dysku użytkownika, jeżeli ten zostanie o tym poinformowany.
Naszą siłą jest rodzina!
To właśnie na niej bazuje firma BioGrim. W jej tworzeniu i działaniu bierze udział każdy członek. Jest to dla nas bardzo ważne, gdyż pozwala na ugruntowanie naszej rodzinnej więzi i tworzenie takiej samej atmosfery między nami, a naszymi klientami. Cała rodzina dokłada starań, aby firma mogła produkować tak wyjątkowe na polskim rynku, naturalne soki z jabłek, a dzięki temu cieszyć podniebienia naszych klientów. Najważniejszą dla nas kwestią jest, aby klienci nabywający nasze produkty, czerpali przyjemność z ich spożywania.
Proces powstawania wysokiej jakości soku „SOCZYSTA NATURA”, rozpoczyna się w gospodarstwie sadowniczym Ireny i Grzegorza Maryniowskich położonym we wsi Wojciechów, będącym podstawą stworzenia w 2010 roku firmy BioGrim. Zostaliśmy już docenieni zarówno na rynku lokalnym jak i na poziomie wojewódzkim. Nasz naturalny sok jabłkowy „Soczysta natura” otrzymał pierwszą nagrodę w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, który odbył się 15 lipca 2012r. w Janowcu pod patronatem Urzędu Marszałka Województwa Lubelskiego oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Kolejny laur otrzymaliśmy za nasz sok jabłkowo – buraczkowy w dniu 16 czerwca 2013r. w konkursie na najlepszy produkt lokalny w kategorii kulinaria w ramach „Święta Produktu Lokalnego” zorganizowanego przez LGD „Owocowy Szlak” w Opolu Lubelskim.
Kolejnym sukcesem naszej rodzinnej firmy BioGrim jest zajęcie I miejsca w kolejnej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, które tym razem odbyło się 14 lipca 2013r. w Zamościu. Nasz sok jabłkowo-buraczkowy został doceniony przez jury za swój wspaniały, niepowtarzalny smak oraz liczne walory zdrowotne.
Niezwykle miła, aczkolwiek zupełnie niespodziewana okazała się również nominacja naszego naturalnego soku jabłkowego do konkursu "Perły 2013", którego finał odbędzie się podczas targów w Poznaniu 2013r. To ogromne wyróżnienie i za razem mobilizacja do podejmowania kolejnych wyzwań.
Gospodarstwo sadowniczo-ogrodnicze rodziny Maryniowskich położone jest w nadwiślańskim pasie wyżynnym, na wysokości kamieniołomów w Kaliszanach oraz Sanktuarium pw. Św. Tomasza Apostoła i Św. Stanisława Biskupa i Męczennika w Piotrawinie, w odległości 6km od koryta rzeki. Wapienne podłoże gleby, na której rosną jabłonie powoduje, że owoce z tego rejonu charakteryzują się wspaniałym smakiem i niepowtarzalnym kolorem. Specyficzny mikroklimat sprawia, że okresy intensywnych opadów przeplatają się tu z okresami długotrwałych susz. Korzenie drzew sięgające nawet do 2 metrów, pobierają wodę bogatą w makro i mikroelementy z głębszych warstw gleby. Wody opadowe w wyniku naturalnej filtracji przez pokłady kamienne, pozbawione są wszelkich zanieczyszczeń pochodzących z powietrza.
Zapraszamy do skosztowania naszych produktów i ich ocenę na naszej stronie. Dziękujemy tym samym za zaufanie!
Grzegorz Maryniowski wraz z rodziną.