TECHNOLOGIA
Technologia nawożenia owoców w gospodarstwie, oparta jest przede wszystkim na stosowaniu nawozów organicznych - efektywnych mikroorganizmów będących kompozycją pożytecznych mikroorganizmów, w których skład wchodzą m.in. bakterie fotosyntetyzujące, promieniowce, bakterie kwasu mlekowego, drożdże, a także grzyby fermentujące takie jak Aspergillus, Penicillium jak tez wiele innych różnych szczepów. Technologia ta stanowi doskonały substytut nawożenia mineralnego.
W połączeniu z materią organiczną, mikroorganizmy natychmiast zaczynają wydzielać pożyteczne substancje takie jak: witaminy, kwasy organiczne, minerały i antyutleniacze. W glebie zmieniają mikroflorę, dzięki czemu struktura podłoża zawierająca szkodliwe i chorobotwórcze enzymy, zostaje przetworzona na zdrową glebę, pozbawioną toksyn zatruwających środowisko, a ponadto :
- neutralizują szkodliwe substancje,
- pozwalają pozbyć się przykrych zapachów,
- redukują zawartość metali ciężkich w glebie,
- poprawiają kondycję i wigor roślin, zwierząt i ludzi,
- wzmacniają naturalną odporność organizmów żywych,
- wytwarzają aminokwasy, hamujące rozwój szkodliwych substancji,
- uaktywniają naturalne substancje zawarte w glebie oraz związki odżywcze dla roślin, w wyniku czego zbędne staje się nawożenie chemiczne.
Mikroorganizmy działają bezpośrednio w glebie, zaś pośrednio w roślinach, owocach i soku, a także na wszelkie organizmy, wzmacniając ich system odpornościowy.
Produkcja soku oparta jest na wyborze najwyższej jakości, zdrowych, deserowych owoców, a wynikiem ich połączenia w odpowiednich proporcjach jest niepowtarzalny smak. Podstawę technologiczną wytwarzania soków, stanowi mobilna tłocznia, spełniająca unijne standardy jakości i higieny pracy, której nowoczesny system działania uniemożliwia przedostanie się szkodliwych substancji z nasion.
Duże znaczenie ma etap pasteryzacji oraz aseptyczny sposób rozlewania w opakowanie zwane „Bag-in-box” w wyniku których znacznie przedłuża się okres trwałości przy jednoczesnym zachowaniu prawie wszystkich wartości odżywczych, smaku oraz zapachu świeżych owoców.
Reasumując – połączenie wszystkich aspektów technologiczno-produkcyjnych oraz fakt wyboru owoców deserowych o najwyższej jakości wpływa na tak kuszący i niepowtarzalny smak soków „SOCZYSTA NATURA”, któremu nie można się oprzeć.