• Zdrowie i przyroda!

             Nasze produkty nie są zwykłymi sokami. To jedność z przyrodą i zdrowym trybem życia. Pamiętajmy, że organizm potrzebuje tego co zdrowe i za razem smaczne. A my w naszych produktach tworzymy tą harmonię. Nasze soki mają wszystkie niezbędne składniki i dzienne dawki mikro i makroelementów. To co potrzebne do prawidłowego funkcjonowania wszystkich żywych organizmów.

    Dbaj o siebie razem z nami!

  • BIOGRIM ZMIENIA SIĘ W BIGRIM

    Od 2020 roku, nasza firma zmienia się na Bigrim oraz uruchamiamy sklep internetowy.

    Wszystko po to, aby sprostać Państwa potrzebom i oczekiwaniom.

     

    Zapraszamy do zakupów w sklepie www.bigrim.pl

  • Jarmark jagielloński za nami.

            Dziękujemy wszystkim Państwu za odwiedzenie naszego stoiska na Błoniach pod Zamkiem w Lublinie. Razem z Państwem spędziliśmy wspaniałe cztery dni podczas tegorocznego Jarmarku Jagiellońskiego. Liczne, miłe opinie naszych produktów, jeszcze bardziej zmotywują nas do pracy i propagowania zdrowego odżywiania. Zapraszamy Państwa do obejrzenia zdjęć z tego wydarzenia umieszczonych w naszej galerii.

  • I miejsce w "Smaki Regionów" - Zamość 2013

    Bardzo dziękujemy za uznanie. To kolejne pierwsze miejsce, znów zwiększyło naszą motywację do działania. 14 lipca 2013 roku tym razem w Zamościu, odbył się XIII finał konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów", który okazał się dla naszej firmy bardzo pomyślny. Sok naturalny "Soczysta natura" o smaku jabłko-buraczek uzyskał I nagrodę w kategorii: Napoje regionalne. Ponadto, naturalny sok jabłkowy "Soczysta natura" otrzymał tego dnia nominację do konkursu "Perły 2013".

  • Naszą siłą jest rodzina!

            To właśnie na niej bazuje firma BioGrim. W jej tworzeniu i działaniu bierze udział każdy członek. Jest to dla nas bardzo ważne, gdyż pozwala na ugruntowanie naszej rodzinnej więzi i tworzenie takiej samej atmosfery między nami, a naszymi klientami. Cała rodzina dokłada starań, aby  firma mogła produkować tak wyjątkowe na polskim rynku, naturalne soki z jabłek, a dzięki temu cieszyć podniebienia naszych klientów.

You are here:

TECHNOLOGIA

 

TECHNOLOGIA

     Technologia nawożenia owoców w gospodarstwie, oparta jest przede wszystkim na stosowaniu nawozów organicznych - efektywnych mikroorganizmów będących kompozycją pożytecznych mikroorganizmów, w których skład wchodzą m.in. bakterie fotosyntetyzujące, promieniowce, bakterie kwasu mlekowego, drożdże, a także grzyby fermentujące takie jak Aspergillus, Penicillium jak tez wiele innych różnych szczepów. Technologia ta stanowi doskonały substytut nawożenia mineralnego.

   W połączeniu z materią organiczną, mikroorganizmy natychmiast zaczynają wydzielać pożyteczne substancje takie jak: witaminy, kwasy organiczne, minerały i antyutleniacze. W glebie zmieniają mikroflorę, dzięki czemu struktura podłoża zawierająca szkodliwe i chorobotwórcze enzymy, zostaje przetworzona na zdrową glebę, pozbawioną toksyn zatruwających środowisko, a ponadto :

- neutralizują szkodliwe substancje,
- pozwalają pozbyć się przykrych zapachów,
- redukują zawartość metali ciężkich w glebie,
- poprawiają kondycję i wigor roślin, zwierząt i ludzi,
- wzmacniają naturalną odporność organizmów żywych,
- wytwarzają aminokwasy, hamujące rozwój szkodliwych substancji,
- uaktywniają naturalne substancje zawarte w glebie oraz związki odżywcze dla roślin, w wyniku czego  zbędne staje się nawożenie chemiczne.

    Mikroorganizmy działają bezpośrednio w glebie, zaś pośrednio w roślinach, owocach i soku, a także na wszelkie organizmy, wzmacniając ich system odpornościowy.
     Produkcja soku oparta jest na wyborze najwyższej jakości, zdrowych, deserowych owoców, a wynikiem ich połączenia w odpowiednich proporcjach jest niepowtarzalny smak. Podstawę technologiczną wytwarzania soków, stanowi mobilna tłocznia, spełniająca unijne standardy jakości i higieny pracy, której nowoczesny system działania uniemożliwia przedostanie się szkodliwych substancji z nasion.

      Duże znaczenie ma etap pasteryzacji oraz aseptyczny sposób rozlewania w opakowanie zwane „Bag-in-box” w wyniku których znacznie przedłuża się okres trwałości przy jednoczesnym zachowaniu prawie wszystkich wartości odżywczych, smaku oraz zapachu świeżych owoców.
      Reasumując – połączenie wszystkich aspektów technologiczno-produkcyjnych oraz fakt wyboru owoców deserowych o najwyższej jakości wpływa na tak kuszący i niepowtarzalny smak soków „SOCZYSTA NATURA”, któremu nie można się oprzeć.

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
O FIRMIE   Naszą siłą jest rodzina!         To właśnie na niej bazuje firma BioGrim. W jej tworzeniu i... Read more
Finał konkursu "Perły 2013" Poznań - 22 września 2013r.   14 lipca 2013 roku w XIII edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" w... Read more
NATURALNE SOKI JABŁKOWE      NATURALNE SOKI JABŁKOWE Produkcja soków jabłkowych z naturalnego surowca i bez żadnych... Read more
TECHNOLOGIA   TECHNOLOGIA      Technologia nawożenia owoców w gospodarstwie, oparta jest przede wszystkim... Read more
WYSTAWY PRODUKTÓW Nasza firma bierze czynny udział w większości lokalnych imprez promujących zdrową żywność. Jest... Read more
DYSTRYBUCJA PRODUKTÓW     KANAŁY DYSTRYBUCJI   Oprócz strony internetowej i siedziby firmy BioGrim, nasze soki są... Read more
LOKALNA GRUPA DZIAŁANIA "OWOCOWY SZLAK"   Wspaniała lokalna inicjatywa, to jest wartość nieoceniona. Tak jak działania prężnie... Read more
KONFERENCJA SADOWNICZA W KRAŚNIKU   22-23 lutego 2013 roku w Kraśniku odbyła się IX Konferencja Sadownicza "Trendy w uprawie... Read more
OWOCE W SZKOLE  PROGRAM "OWOCE W SZKOLE"          Istotnym polem działania firmy jest... Read more
110 wyrobów z Lubelszczyzny na ogólnopolskiej liście regionalnych produktów   Zapraszamy Państwa do zapoznania się z artykułem pt. "110 wyrobów z Lubelszczyzny na... Read more
WAŻNE!!! REJESTRACJA SZKÓŁ W PROGRAMIE OWOCE W SZKOLE NA ROK 2013/2014   Trwa rejestracja szkół w programie "Owoce w szkole" na rok 2013/2014. Szukamy szkół z woj.... Read more

GALERIA SUKCESOW

WSPÓŁPRACUJEMY Z...

Joomla templates by Joomlashine