Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażasz zgodę na ich użycie.
I. Czym są pliki cookie? Cookie (ciasteczko) to mały plik tekstowy, który witryna internetowa zapisuje na urządzeniu użytkownika podczas jej przeglądania. W pliku cookie przechowywane mogą być informacje o przeglądarce użytkownika, mogą także być zapisane inne informacje ułatwiające użytkownikowi korzystanie z zasobów witryny internetowej.
II. W jaki sposób biogrim.pl wykorzystuje cookie? Podczas przeglądania witryny biogrim.pl używamy cookie w celu zapewnienia użytkownikowi szybszego i spersonalizowanego dostępu do zasobów witryny internetowej np. zapisując informacje o sesji i logowaniu. W pliku cookie zapisujemy także informacje o użytkowniku, jego preferencjach i ustawieniach witryny internetowej.
III. Pliki popularnie zwane "ciasteczkami" nie umożliwiają w żadnym stopniu identyfikacji osoby, która odwiedza dany serwis internetowy. Zgodnie z art. 173 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. Nr 171, poz. 1800) istnieje możliwość zapisu plików tekstowych na dysku użytkownika, jeżeli ten zostanie o tym poinformowany.
... tak ważne dla każdego człowieka. W największym stopniu zależy od tego jak sami o nie dbamy i w jaki sposób zapobiegamy chorobom. Sok zawiera znaczną ilość kwasów organicznych, którym przypisuje się duże znaczenie dietetyczne. Dzieje się tak, gdyż działają na organizm alkalizująco. Składniki popiołowe to 0,22-0,6% (potas, fosfor, wapń, sód, żelazo) i występują w połączeniach organiczno-mineralnych, a dzięki temu są łatwo przyswajalne przez organizm.
Do podstawowych witamin zawartych w jabłkach należą m.in. C, A, B1, B2, B3 i PP. Chronią one przed zbyt wczesnym starzeniem, dzięki regulowaniu wszystkich procesów życiowych oraz wspieraniu organizmu w walce z infekcjami. Należy podkreślić, że organizm nie potrafi gromadzić witamin na zapas, więc należy je przyjmować systematycznie.
BŁONNIK I PEKTYNY
-wpływają korzystnie na perystaltykę jelit;
-obniżają poziom cholesterolu we krwi;
-wiążą w układzie pokarmowym szkodliwe związki.
CUKRY
-występują w formach prostych, łatwo przyswajalnych przez organizm.
MINERAŁY (POTAS, WAPŃ, MAGNEZ,KRZEM, ŻELAZO)
-zapobiegają zawałom serca;
-wzmacniają kości;
-wpływają na lepsze dokrwienie organizmu.
“Mętny sok jabłkowy zapobiega nowotworom i wspomaga ogólną odporność.” Taką teorię ogłosili naukowcy Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Zawarte są w takich sokach związki z grupy polifenoli (głównie z flawonoidów), których jest 4-razy więcej niż w sokach klarowanych. Związki te, działają przeciw-nowotworowo, między innymi obniżając ryzyko zachorowania na raka piersi oraz powstrzymują rozwój raka płuc, usuwając z organizmu wolne rodniki, także działają przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Głównym autorem tych badań jest prof. Jan Oszmański- kierownik Zakładu Technologii Owoców i Warzyw w Katedrze Technologii Owoców i Warzyw Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Wyniki zostały ogłoszone w styczniowym wydaniu pisma “Journal of the Science of Food and Agriculture”.
“Dzieci, które piją dużo soku z jabłek, są mniej narażone na astmy.” Do takich wniosków doszli naukowcy z Imperial Collage, którzy przebadali grupę dzieci w wieku 5 do 10 lat, zamieszkujących dzielnicę Londynu - Greenwith. Artykuł na ten temat zamieściło pismo “European Respiratory Journal”. Prowadzący badania dr Peter Bumey uważa, że za korzystny wpływ soku z jabłek na oskrzela i płuca mogą odpowiadać roślinne flawonoidy i kwasy fenolowe zawarte w tych owocach. Związki te, łagodzą stany zapalne dróg oddechowych, będących podłożem do rozwoju astmy. Ostatnimi czasy, naukowcy z Uniwersytetu w Abedeen poinformowali, że kobiety będące w ciąży, a które piją dużo mętnego soku z jabłek, obniżają ryzyko astmy u swojego potomstwa.
Spożywając sok „Soczysta natura” firmy „BIOGRIM” równocześnie zaspokajasz wiele swoich potrzeb, m.in.:
- gasisz pragnienie zdrowym, naturalnym sokiem;
- oszczędzasz na leczeniu, dostarczając naturalnych związków, niezbędnych do życia;
- zwiększasz odporność twojego organizmu;
- czerpiesz przyjemności z delektowania się
wspaniałym aromatem i smakiem produktu z nad Wisły;
- ograniczasz dostarczanie chemicznych środków i konserwantów, zawartych w innych napojach.
"Pamiętajmy, że…
… pyszny soczek rano i wieczorem, procentuje zdrowiem i dobrym humorem"
Grzegorz Maryniowski